2018 m. vasario 26 d., pirmadienis

Efektyvi biologinė priemonė kanalizacijos valymui

Greičiausiai sutiksite, kad sunku rasti priemonių kanalizacijai, kurios būtų efektyvios ir nekenktų pačiai sistemai. Siūlome susipažinti su biologinėmis priemonėmis - bakterijomis kanalizacijai, kurios efektyviai gelbėja sprendžiant atsiradusias problemas vamzdyne, kanalizacijoje.
Efektyvus biologinis kanalizacijos valymas
Tenka pripažinti, kad ir kaip nemalonu būtų kalbėti apie kanalizaciją ir joje kylančias problemas, išvengti diskusijos nepavyks. Greičiausiai, kad daugelis vienaip ar kitaip yra susidūręs su problemomis, kurios atsiranda kanalizacijoje. Vieniems atsirado nemalonus kvapas ir buitinės priemonės panaikinti jo nepadeda. Kitiems, kanalizacijoje sumažėjo nuotekų pralaidumas – nuotekos subėga e taip greitai kaip ankščiau. Dar kitai grupei tenka rimčiausia problema iš visų – užsikimšo kanalizacija arba aeracinis plotas (gruntas, kuris atsakingas už valyto nuotekų vandens sugėrimą) šalia namo.
Tokios problemos savaime neatsiranda, tam įtakoja ir namo savininkai. Bet, tai nereiškia, kad šeimininkai nesilaiko higienos reikalavimų ar vengia to. Tiesiog, kai kurie mūsų veiksmai įtakoja, o kartais ir paskatina problemų atsiradimą kanalizacijoje to nesitikint.
Nemalonūs kvapai kanalizacijoje atsiranda dėl daugelio priežasčių
Tai į kanalizaciją patekusių mikroorganizmų sąveikos su kitomis organinėmis bei cheminėmis medžiagomis susidariusių junginių rezultatas. Kvapas nėra pavojingas mūsų sveikatai, bet buityje gali sukelti daug nepatogumų. Jei kvapas atsirado nuotekų valymo įrenginių galutiniame rezervuare ar bačkoje, kvapas bus jaučiamas tik išėjus į namų kiemą. Bet jeigu smirda kanalizacija, kuri sumontuota name nuotekų surinkimui ir nukreipimui tikėtina, kad nemalonus kvapas gali užpildyti ir tam tikrą namų erdvę. Tai gali sukelti nepatogumus ar net šleikštulį, nes kanalizacijos kvapas nėra pakenčiamas. Naudinga žinoti, kad yra efektyvus sprendimo būdas.

Nuotekų pralaidumo sumažėjimas arba užsikimšimas
Kiekvieno namo buitinėse nuotekose yra skirtingų medžiagų skirtingas kiekiais. Namuose, kurių gyventojai dažnai pusryčiauja, pietauja ar vakarieniauja greito maisto gaminimo įstaigose ir namuose maisto gaminasi mažiau, jų nuotekose riebalų kiekis yra mažesnis. Savininkai, kurie mėgsta maistą gaminti namuose, jų nuotekose riebalų ir įvairių maisto likučių bei organinių medžiagų aptinkama daugiau. Žinant, kad riebalai patekę į nuotekas ir vėsų vandenį tampa kitokios konsistencijos, dar ne visi supranta, kad tokius procesus naudinga kontroliuoti labiau. Nuotekų metu jose susidarę cheminių ir organinių medžiagų junginiai prilimpa prie kanalizacijos vamzdyno sienelių. Vienoje vietoje jų prilimpa mažiau, kitoje daugiau. Per tam tikrą laiką vamzdyne atsiranda nedidelės riebalų pertvaros, kurios mažina nuotekų pralaidumą. Tokiu būdu nuotekų sistema yra apkraunama labiau nei iki to. Nepastebėjus tokios, gal būt, nedidelės problemėlės, bėgant laikui nedideli trukdžiai nuotekų tekėjimui vis auga, prie jų prilimpa vis daugiau riebalų, maisto likučių ar įvairių cheminių junginių dalelės. Palaipsniui vykstant tokiems procesams nuotekų pralaidumas vis labiau mažėja, kol vieną dieną neužsikemša kanalizacija. Kamščio priežastis nėra tos konkrečios dienos daryti veiksmai, bet tam tikra prasme galėjo įtakoti jo atsiradimui. Tai galėjo būti svečių priėmimas namuose ir po pasisėdėjimo indų plovimas, bei maisto gaminimo įrankių valymas nuo riebalų. Padaugėjus riebalų kiekiui nuotekose galėjo nutikti taip, kad besikaupianti pertvara kanalizacijoje buvo pilnai užpildyta būtent tą dieną. Todėl atsirado kamštis ar net keli.
Nepastebint sumažėjusio pralaidumo kanalizacijoje ar nekreipiant dėmesio į atsiradusius nemalonius kvapus, savaime tai neišnyks. Naudinga atminti, kad problemos ir atsirado natūraliu būdu, todėl nesiimant jokių veiksmų jos gali tik didėti. Todėl svarbu žinoti apie biologines priemones skirtas kanalizacijos ir nuotekų sistemos valymui.
Buksvarus.lt bakterijos kanalizacijai padeda išvengti aukščiau išvardintų problemų. Biologiniai preparatai naikina nemalonius kvapus kanalizacijoje arba neleidžia jiems atsirasti, todėl nemalonių kvapų atsikratysite ir profilaktinės sistemų priežiūros bakterijomis metu. Bakterijos ir natūralūs fermentai skaido riebalus ir nuotekose susidariusius junginius, todėl išskaidomi ir prie vamzdyno sienelių prilipę junginiai. Toks efektyvus kanalizacijos valymo procesas atstato nuotekų sistemos pralaidumą ir užkerta kelią kamščių atsiradimui visame vamzdyne. Panaudojus šias biologines priemones sklandžiai funkcionuoja ir nuotekų valymo įrenginiai, nuo kurių atliekamo valymo efektyvumo priklauso ir namo aplinkos užterštumas.
Naudojant biologines bakterijas užtikrinamas visos nuotekų sistemos saugumas nuo pažeidimų ir naudinga žinoti, kad buksvarus.lt bakterijos nėra kenksmingos Jūsų aplinkai ir gamtai. Jos suskyla į vandenį ir anglies dvideginį gamtai nedarydamos jokios žalos.
Efektyvūs ir saugūs sprendimai – Buksvarus.lt

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.