2018 m. vasario 26 d., pirmadienis

Bakterijos kanalizacijai kainuoja nedaug

Kiek kainuoja biologinės bakterijos?
Daugelis prisiskambinusių į buksvarus.lt klausia, kiek kainuoja bakterijos kanalizacijai ar kitiems įrenginiams. Bet atsakyti į šį klausimą įmanoma sužinojus tik kelias detales iš skambinančių buities. Vieni yra prijungę prie namo nuotekų valymo įrenginius, kitiems reikia efektyviai išspręsti bei panaikinti juose atsiradusias problemas.
Pirmas klausimas, kurį skambinančiam užduoda buksvarus.lt pardavėjai yra, kokiam tikslui bus panaudojamos biologinės bakterijos kanalizacijai ir kokį rezultatą siekiama pasiekti. Kadangi buksvarus.lt prekiauja kelių rūšių preparatais skirtingų rezultatų siekimui bei įgyvendinimui, biologinės bakterijos kanalizacijai kaina gali skirtis. Naudinga žinoti, kad kanalizacijos bei valymo įrenginių profilaktinei priežiūrai rekomenduojamų bakterijų dozavimas yra vienu kiekiu ir principu. O sprendžiant problemas nuotekų sistemoje, biologinių bakterijų panaudojamas yra apskaičiuojamas pagal norimos išspręsti problemos svarbą. Atsižvelgiant į kiekvienos problemos esmę nustatomas ir konkretus bakterijų kiekis bei dozavimas rezultatų pasiekimui. Jei profilaktinei kanalizacijos ir nuotekų valymo įrenginių priežiūrai ir nedidelių problemų sprendimams yra rekomenduojamas nedidelis bakterijų kiekis, tai užsikimšus kanalizacijai jos valymas bus ženkliai didesne bakterijų smūgine doze. Techniniai sprendimai gali pakelti bakterijų kanalizacijai kainą arba ją sumažinti. Todėl dažnai pasiskambinus specialistams, pirmoje vietoje jie klausia Jūsų tikslus ir tik išsiaiškinę juos gali pateikti konkrečią kainą bakterijų įsigijimui profilaktikai arba problemų sprendimui.

Taigi, kiek kainuoja? Skirtingoms sritims bakterijų kainos taip pat svyruoja. Jei buksvarus.lt bakterijos valymo įrenginiams kainuoja apie 30 eurų su PVM už kilogramą profilaktinei priežiūrai, tai pramoniniams objektams jų reikės daugiau, todėl ir kaina gali didėti. Pavyzdžiui, biologinės bakterijos riebalų gaudyklėms yra naudojamos visiškai kitu principu nei valymo įrenginių sistemai. Bakterijos riebalų skaidymui yra rekomenduojama panaudoti kasdien po tam tikrą nustatytą dozavimo normą. Tai reiškia, kad tokio proceso metu, kai didesnį nuotekų kiekį įmonė generuoja per dieną, riebalų atskirtuvų priežiūrai yra rekomenduojamas kitas bakterijų kiekis, kas bendrame plane kelia ir jų įsigijimo kainą.
Nors nuotekų valymo įrenginiai pilnai atlieka savo funkciją, pasirūpinti jų priežiūra yra naudinga visiems. Į šio abstraktaus žodžių junginių sąvoką įeina labai daug sistemų, tai ir kanalizacijos duobės, šuliniai, nuotekų surinkėjai bei talpyklos ir net riebalų gaudyklės. Todėl išgirdus ar perskaičius sąvoką valymo įrenginiai reikėtų plačiau pasidomėti apie konkrečią nuotekų sistemą eina kalba. Tad bus juos lengviau prižiūrėti, išleisite mažiau lėšų ir jei biologines bakterijas pradėsite naudoti nuo pat pradžių, lengvai išvengsite galimų problemų.
Naudinga atminti, kad nenaudojant biologinių bakterijų kanalizacijos ar nuotekų priežiūrai gali atsirasti šios problemos:
  1. Nemalonus kvapas kanalizacijos sistemoje ar valymo įrenginiuose. Jie gali sklisti iš alsuoklių arba užpildyti visus namus.
  2. Neprižiūrimoje sistemoje mažėja nuotekų pralaidumas. Kai nuotekose esantys junginiai prilimpa prie vamzdyno sienelių, jie sukuria nuotekoms užkardas, todėl mažėja pratekėjimas.
  3. Nuotekose esantys junginiai ir prie vamzdyno sienelių limpantys riebalai bei maisto likučiai veda prie kanalizacijos užsikimšimo. Kriauklės ar vonios alkūnėje atsiradus kamščiui jau žinote kaip juos išvalyti bei atkimšti, bet kai kemšasi giliai sistemoje ar net aeracinėje zonoje, rimtos problemos vers priimti greitus ir tikslius sprendimus.
Naudojant profilaktiškai, biologinės bakterijos padeda išvengti visų šių problemų ne tik buityje, bet ir įvairiuose pramonės sektoriuose. Bakterijų pagalba nuotekose atsiradę ar į juos patekę junginiai bei riebalai yra išskaidomi, taip palengvinant ir valymo įrenginių darbą. Šiuo keliu namuose ar pramoniniuose objektuose neatsiras nemalonus kvapas ir bus išvengta pralaidumo sumažėjimo su galimu kamščio atsiradimu.
Buksvarus.lt padeda išspręsti problemas pigiau.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.